Clasificări de rezistență la foc pentru elemente de sectorizare

Există trei tipuri diferite de clasificări a rezistenței la foc incluse în standardul UNE EN 13501-2 pentru produse de construcții și elemente ale clădirilor, inclusiv sisteme de sectorizare sau compartimentare pentru incinte mobile, în special pentru textile folosite la cortinele de foc. Puteti viziona si oferta noastra de trape de fum.

Skylux Construction detaliază cele trei tipuri de clasificări. Acestea sunt cunoscute de agenții responsabili de protecția împotriva incendiilor, insă nu toți cunosc diferențele dintre acestea și la ce obiective specifice răspund:

  • E (Integritate): Capacitatea de a reține flăcările, fumul și gazele generate de incendiu, astfel prevenind răspândirea lor între sectoarele de incendiu adiacente.

  • EI (Integritate + Izolație termică): În plus față de cel de mai sus, sistemul va putea evita și răspândirea temperaturii în sectorul adiacent, prin urmare posibilitatea de aprindere a oricarui material sau de a răni fizic orice persoana prezentă este eradicată. În general, izolarea termică a cortinelor de foc se realizează prin pulverizarea apei pe țesătură cu duzele din dotare. Puteti viziona si oferta noastra de usi industriale.

  • EW (Integritate + Radiație termică redusă): Pe lângă integritatea inițială, această clasificare răspunde la limitarea transmiterii radiației termice, prevenind aprinderea materialelor sau vătămarea persoanelor prezente în sectorul adiacent incendiului. Acest model nu are încorporat un sistem de irigare prin pulverizare cu apă, insă tehnologia textilă este capabilă să rețină și să limiteze radiațiile până la nivelurile standard, datorită multistratului finisat cu foi de aluminiu. Puteti viziona si oferta noastra de luminatoare acoperis.

În multe dintre proiectele pe care le primim la Skylux Construction, este identificată o lipsă de cunoaștere sau înțelegere a sistemului necesar.

O probemă frecventă pe care mulți oameni nu o știu sau nu o pot recunoaște, este că un sistem EW nu elimină transmisia căldurii între sectoare ci o limitează la un anumit nivel. Acest lucru implică faptul că, dacă intr-adevăr există o transmitere a radiației, este un risc foarte mare în cazul depozitării materialelor inflamabile într-unul din sectoare sau prezența unei persoane, acestea sa fie afectate.

De aceea este stabilit în mod clar interzicerea instalării acestui tip de sistem in astfel de cazuri, adică în spațiile publice unde căile de evacuare și depozitarea materialelor inflamabile coincid.

Prin urmare, echipa Skylux Construction este conștientă de importanța familiarizării cu obiectivele diferitelor clasificări de rezistență la foc, pentru a le interpreta corect si a lua decizia instalării celui mai potrivit sistem. Puteti viziona si oferta noastra de rampe incarcare descarcare.

 

Alte postări


Meniu